iPhone’umu Bul Nasıl Kapatılır (Ayrıntılı Kılavuz)

iPhone’da, iCloud hesabınız aracılığıyla telefon izleme özellikleri sağlayan Bul adlı bir özelliğiniz vardır. iPhone’umu Bul özelliği, kaybolan veya çalınan iPhone’unuzu bulmanıza yardımcı olduğundan çok faydalıdır.

iPhone’unuzda ‘Bul’ ayarları etkinse, iCloud aracılığıyla iPhone’unuzun tam konumunu yakalayabilirsiniz. Ayrıca özellik, kaybolan iOS cihazlarınızı bulmak için bir ses çalabilir.

Bu özellik çok kullanışlı olsa da herkese göre değil. Birçok iPhone kullanıcısı farklı nedenlerden dolayı iPhone’umu Bul özelliğini tamamen kapatmak istiyor. Kullanıcının bu özelliği kapattığı popüler senaryolardan biri iPhone satarken veya takas ederken olur.

Ayrıca pek çok kullanıcı takip edilme riskini almak istemiyor ve özelliği tamamen kapatmayı tercih ediyor. Dolayısıyla iPhone’umu Bul özelliğinin hayranı değilseniz, bu özelliği Ayarlar uygulamanızdan devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone’umu Bul Nasıl Kapatılır

Bu makalede iPhone’umu Bul’un ve diğer konum izleme özelliklerinin nasıl kapatılacağı tartışılacaktır. Başlayalım.

1. Finy My uygulamasını kapatmak için iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında ekranın üst kısmındaki Apple Kimliğinize dokunun.

Apple kimliginiz

3. Apple Kimliği ekranında Bul’a dokunun.

Bul Beni

4. Bul ekranında iPhone’umu Bul’a dokunun.

Telefonumu bul

5. iPhone’umu Bul ekranında ‘iPhone’umu Bul’ seçeneğinin yanındaki düğmeyi kapatın.

anahtarı kapat

6. Şimdi Apple Kimliği Parolanızı girmeniz istenecektir. Şifreyi girin ve Kapat’a dokunun.

Apple Kimliği Şifresi

Bu kadar! iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasından iPhone’umu Bul özelliğini bu şekilde kapatabilirsiniz.

İPhone’da Önemli Konumlar Nasıl Kapatılır

iPhone’unuzda en sık ziyaret ettiğiniz yerleri takip eden ve kaydeden bir özellik bulunur. Dolayısıyla, iPhone’unuzun sık ziyaret ettiğiniz konumları izlemesini istemiyorsanız Önemli Konumlar özelliğini kapatmak da en iyisidir.

1. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Konum Hizmetleri

3. Gizlilik ve Güvenlik’te Konum Servisleri’ne dokunun.

Konum Hizmetleri

4. Bir sonraki ekranda Sistem Hizmetleri’ne dokunun.

Sistem servisleri

5. Şimdi Önemli Konumlar’ı bulup dokunun.

Önemli Yerler

6. iPhone’unuzun kilidini açın ve Önemli Konumlar düğmesini kapatın.

kapamak

Bu kadar! iPhone’unuzdaki Önemli Konumları bu şekilde kapatabilirsiniz.

iPhone’da Konum Servisleri Nasıl Kapatılır?

Gizlilikle ilgili endişeleriniz varsa ve konum paylaşımına katılmak istemiyorsanız iPhone’unuzdaki diğer konum hizmetlerini de kapatmanız gerekir.

Konum verilerinizin paylaşılmasını önlemek için çeşitli seçenekleri değiştirmeniz gerekir. iPhone’da konum servislerinin nasıl kapatılacağına dair detaylı bir rehber paylaştık. Adımları öğrenmek için bu kılavuzu incelediğinizden emin olun.

Bu kılavuz, iPhone’unuzdaki Bul uygulamasını nasıl kapatacağınızla ilgilidir. iPhone’umu Bul’u devre dışı bırakma konusunda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bize bildirin. Ayrıca bu kılavuzu yararlı bulursanız arkadaşlarınızla paylaşın.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here