iPhone’da Konum Servisleri Nasıl Kapatılır (iOS 17)

Bir iOS cihazının ilk kurulum işlemi sırasında uygulamaların konum hizmetlerinize erişmesine izin verip vermeyeceğiniz sorulur. Uygulamaların ve sosyal ağ sitelerinin size veri gösterebilmesi için konum verilerinize erişmesi gerekir. Güvenilir uygulamalara konum erişimi vermek sorun olmasa da bazen güvenmediğimiz uygulamalara yanlışlıkla konum izni veririz.

Genellikle konum hizmetlerini açarız ve asla arkamıza bakmayız. Ancak, Apple’ın ekosistemine bağlıysanız konum verilerinizin kontrolünü elinize almanız ve bu bilgiyi yalnızca Apple’a ve uygulama geliştiricilerine vermenizin en iyisi olacağı konusunda sizi uyarmak isteriz.

Bu sayede birçok gizlilik ve güvenlik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Dolayısıyla, bir iPhone kullanıcısıysanız ve konumu genellikle birden fazla uygulamayla paylaşıyorsanız, hangi uygulamaların konum verilerinize erişimi olduğunu incelemenin ve gerekirse erişimi iptal etmenin zamanı gelmiştir.

iPhone’da Konum Servisleri Nasıl Kapatılır

iPhone’daki konum verilerine hangi uygulamaların erişebileceğini incelemek de oldukça kolaydır. Belirli uygulamalar için konum paylaşımını kapatmayı veya konum paylaşımı özelliğini tamamen kapatmayı seçebilirsiniz. Aşağıda, iPhone’da konum hizmetlerinin nasıl kapatılacağına dair ayrıntılı bir kılavuz paylaştık. Başlayalım.

1. iPhone Ayarları Üzerinden Konum Paylaşımı Nasıl Kapatılır

Bu bölümde Ayarlar uygulaması aracılığıyla konum paylaşımını nasıl kapatacağımızı öğreneceğiz. İşte izlemeniz gereken basit adımlardan bazıları.

1. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Gizlilik ve Guvenlik

3. Gizlilik ve Güvenlik’te Konum Servisleri’ne dokunun.

Konum Hizmetleri

4. Bir sonraki ekranın en üstünde Konum Servislerini kapatın.

Konum Hizmetlerini kapatın

5. Daha sonra onay isteminde Kapat öğesine dokunun.

Kapamak

Bu kadar! Bu, iPhone’unuzda yüklü olan tüm uygulamalar için konum servislerini devre dışı bırakacaktır.

2. iPhone’daki Belirli Uygulamalar İçin Konum Paylaşımı Nasıl Kapatılır

Konum paylaşımını tamamen kapatmak istemiyorsanız iPhone’unuzdaki seçili uygulamalar için konum paylaşımını kapatmayı seçebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

1. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Gizlilik ve Guvenlik

3. Gizlilik ve Güvenlik’te Konum Servisleri’ne dokunun.

Konum Hizmetleri

4. Konum Servisleri ekranında konumunuza erişim isteyen tüm uygulamaları görmek için biraz aşağı kaydırın.

konumunuza erişim isteyen tüm uygulamaları görün

5. Uygulama adına dokunup bir sonraki ekranda Asla seçeneğini seçebilirsiniz. Hiçbir Zaman seçeneğinin seçilmesi, seçilen uygulamanın konum servislerini hiçbir zaman izleyememesini sağlar.

Asla

3. Sistem Hizmetleri İçin Konum Nasıl Kapatılır

iOS ayrıca durdurmak isteyebileceğiniz belirli arka uç konum izleme özelliklerine de sahiptir. Sistem hizmetleri için konumu nasıl kapatabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

1. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Gizlilik ve Guvenlik

3. Gizlilik ve Güvenlik’te Konum Servisleri’ne dokunun.

Konum Hizmetleri

4. Daha sonra ekranın altına doğru ilerleyin ve Sistem Hizmetleri’ne dokunun.

Sistem servisleri

5. Bir sonraki ekranda çeşitli Sistem Hizmetlerini bulacaksınız. Bu sistem hizmetlerinin konum verilerinize erişimi vardır. Konum hizmetlerinin paylaşımını durdurmak için hizmetlerin yanındaki düğmeyi devre dışı bırakın.

Hizmetlerin yanındaki düğmeyi devre dışı bırakın

6. Devre dışı bırakırken beliren onay isteminde Kapat’a dokunun.

Bu kadar! İPhone’daki sistem hizmetleri için konumu bu şekilde kapatabilirsiniz.

4. Konum Paylaşımını Devre Dışı Bırakın (iPhone’umu Bul)

Kaybolan veya kaybolan iPhone’unuzu bulmanıza yardımcı olan Bul Uygulamam, aynı zamanda arka planda iPhone’unuzun konumunu da takip eder. Uygulamanın gerçek nedenlerden dolayı konum verilerine ihtiyacı olsa da gizlilikle ilgili endişeleriniz varsa iPhone’umu Bul uygulamasının konum erişimini de kapatabilirsiniz. iPhone için Bul uygulamasında konum paylaşımını nasıl devre dışı bırakabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

1. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.

Ayarlar

2. Ayarlar uygulaması açıldığında aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik’e dokunun.

Gizlilik ve Guvenlik

3. Gizlilik ve Güvenlik’te Konum Servisleri’ne dokunun.

Konum Hizmetleri

4. Konum Servisleri ekranında Konumumu Paylaş’a dokunun.

Konumumu Paylaş

5. Sonraki ekranda iPhone’umu Bul’a dokunun.

Telefonumu bul

6. iPhone’umu Bul ekranında iPhone’umu Bul düğmesini kapatın.

iPhone'umu Bul düğmesini kapatın

Bu kadar! Bu, iPhone’unuzda konum paylaşımını anında devre dışı bırakacaktır.

Bu, iPhone’da konum hizmetlerinin nasıl kapatılacağına dair ayrıntılı bir kılavuzdur. Gizlilikle ilgili endişeleriniz varsa konum paylaşımını devre dışı bırakmak için paylaştığımız adımları uygulamanız önerilir. iOS’ta konum hizmetlerini devre dışı bırakma konusunda daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bize bildirin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here