Facebook’ta Bağlantı Geçmişi Nasıl Kapatılır (Uygulama/Tarayıcı)

Facebook yakın zamanda ‘Bağlantı Geçmişi’ adı verilen yeni bir özelliği tanıttı. Bu özellik temel olarak kullanıcıların Facebook mobil uygulamasıyla veya mobil web tarayıcısından ziyaret ettikleri bağlantıları görüntülemelerine ve yeniden ziyaret etmelerine olanak tanır.

Facebook’a göre yeni özelliğin birçok kullanıcıya fayda sağlaması bekleniyor ancak yeni özellik Meta’ya daha da fazla fayda sağlayacak gibi görünüyor. Bu özellik yalnızca daha önce açtığınız bağlantıları sık sık tekrar ziyaret ediyorsanız yararlı olabilir.

Evet, bu daha önce hangi bağlantıları ziyaret ettiğini veya Facebook’ta gördüklerini unutanlar için harika bir özellik olabilir; herkes için değil.

Facebook, bir kullanıcı bağlantı geçmişine izin verdiğinde, bilgilerini tüm Meta hizmetlerindeki reklamları iyileştirmek için kullanabileceğini açıkça belirtmektedir. Dolayısıyla bu özellik kesinlikle kullanıcıların gizliliği açısından iyi değil ve daha çok alakalı reklamları yayınlama girişimi gibi görünüyor.

Facebook’ta Bağlantı Geçmişi Nasıl Kapatılır (Uygulama/Tarayıcı)

Gizliliğe önem veriyorsanız Facebook Bağlantı Geçmişi özelliğini hemen kapatmak isteyebilirsiniz. Peki yeni özelliği kapatmak mümkün mü? Varsayılan olarak açık mı? Bu yazımızda bunu bileceğiz.

Facebook Bağlantı Geçmişinin Açık olup olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Özelliği kapatmaya karar vermeden önce, özelliğin hesabınızda gerçekten etkin olup olmadığını bilmek önemlidir. Facebook Bağlantı Geçmişi’nin açık olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Android veya iPhone’unuzda Facebook Mobile uygulamasını açın.

2. Ekranın sağ üst köşesinde profil resminize dokunun.

profil fotoğrafı

3. Bir sonraki ekranda aşağı kaydırın ve Ayarlar ve Gizlilik’i genişletin.

Ayarlar ve Gizlilik

4. Ayarlar ve Gizlilik panelinde Bağlantı Geçmişi’ne dokunun.

Bağlantı Geçmişi

5. Artık Bağlantı Geçmişi etkinse bu özelliği kapatabilirsiniz. ‘Bağlantı geçmişinizi görmek istiyorsunuz’ mesajını ve ‘Bağlantı Geçmişine İzin Ver’ düğmesini görürseniz, bu özellik hesabınızda devre dışı bırakılmıştır.

Bağlantı Geçmişine İzin Ver

Bu, Facebook hesabınızda Bağlantı Geçmişi özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yoludur.

Facebook Bağlantı Geçmişi Nasıl Kapatılır?

Meta’nın bu yeni özelliği sunmasının tek iyi yanı, onu kapatabilme yeteneğidir. Yeni özellik çoğu Facebook hesabında varsayılan olarak kapalıdır ancak birçok kullanıcı bu özelliğin etkin olduğunu tespit etmiştir. Dolayısıyla, hesabınızda Bağlantı geçmişi varsayılan olarak açıksa kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Her neyse, eğer hesabınızın Facebook Bağlantı Geçmişi etkinse, kapatmak için şu basit adımları uygulamanız gerekir. İşte yapmanız gerekenler.

1. Facebook mobil uygulamasını açın. Daha sonra sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.

profil fotoğrafı

2. Profil menüsünde Ayarlar ve Gizlilik bölümünü genişletin.

Ayarlar ve Gizlilik

3. Ayarlar ve Gizlilik’te Ayarlar’a dokunun.

Ayarlar

4. Ayarlar’da Tarayıcı’ya dokunun.

Tarayıcı

5. Ardından, Tarayıcı Ayarlarında Bağlantı Geçmişine İzin Ver düğmesinin açık olup olmadığını kontrol edin.

6. Şimdi Bağlantı Geçmişine İzin Ver seçeneğini kapatın. Bağlantı geçmişine izin verilsin mi? isteminde İzin Verme düğmesine dokunun.

İzin Verme

Bu kadar! Facebook mobil uygulamasında bağlantı geçmişini bu şekilde kapatabilirsiniz.

Uygulama içi tarayıcıdan Bağlantı Geçmişi Nasıl Kapatılır?

Bağlantı Geçmişi özelliği açıkken, Facebook’ta tıkladığınız bağlantılar Facebook’un uygulama içi tarayıcısında açılacaktır. Facebook, uygulama içi tarayıcısının yardımıyla tıkladığınız tüm bağlantıları takip eder.

Bağlantı Geçmişini uygulama içi tarayıcıdan da kapatma seçeneğiniz vardır. İşte yapmanız gerekenler.

1. Facebook uygulamasından herhangi bir bağlantıyı açın. Bağlantı, Facebook’un uygulama içi tarayıcısında açılacaktır.

2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.

üç nokta

3. Birkaç seçenek bulacaksınız; Ayarlara Git üzerine dokunun.

Ayarlara git

4. Tarayıcı Ayarlarında Bağlantı geçmişine izin ver seçeneğini kapatın.

Bağlantı geçmişine izin ver

5. Onay isteminde İzin Verme’ye dokunun.

İzin Verme

Bu kadar! Facebook’un uygulama içi tarayıcısından Bağlantı geçmişini bu şekilde kapatabilirsiniz.

İşte Facebook’ta bağlantı geçmişini kapatmak bu kadar kolay. Bu yeni Facebook özelliğini nasıl değerlendiriyorsunuz? Aşağıdaki yorum kutusunda bize bildirin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here