Home Sağlık Hastalıklar ve Belirtiler Yüzünüzde Badem Yağı Kullanmanın Faydaları Var mı?

Yüzünüzde Badem Yağı Kullanmanın Faydaları Var mı?

0
99

Badem sadece atıştırmak veya iz karışımına eklemek için değildir. Bu fındık yağı cildinize çeşitli şekillerde de faydalı olabilir.

Eski Çin ve Ayurveda uygulamaları yüzlerce yıldır cildi yatıştırmaya ve yumuşatmaya yardımcı olmak ve küçük yaraları ve kesikleri tedavi etmek için badem yağı kullanmıştır. Bugün, çok çeşitli kozmetik ve güzellik ürünlerinde badem yağı bulmak nadir değildir.

Bu makalede, badem yağının yararlarına ve cildinizde nasıl kullanılabileceğine daha yakından bakacağız.

Badem yağı hangi besin maddelerine sahiptir?

İki tür badem yağı vardır: tatlı ve acı. Tatlı badem yağı, cildiniz için en uygun çeşittir. Aşağıdaki besinleri içerir:

  • A vitamini: A vitamindeki retinol, yeni cilt hücrelerinin üretimini ve ince ince çizgileri uyarma yeteneğine sahiptir.
  • E vitamini: Bu besin hücre hasarını önlemeye yardımcı ve yardımcı olabilir antioksidan özelliklere sahiptir cildinize ultraviyole (UV) hasarını azaltmak Güneş neden olur.
  • Omega-3 yağlı asitler: Bu besinler erken yaşlanmanın önlenmesine yardımcı olabilir ve güneşin zarar görmesine karşı koruma sağlayabilir.
  • Çinko: Bu sivilce veya diğer yüz izlerini iyileştirmek için önemli bir besindir. Bununla birlikte, sözlü alındığında çinkonun bu amaç için daha etkili olduğunu belirtmek önemlidir.

Yüzünüze badem yağı kullanmanın faydaları nelerdir?

Her ne kadar çok sayıda araştırma olsa da badem yemenin yararlarıciltte badem yağı kullanmanın yararları hakkında daha az bilimsel kanıt vardır.

Bununla birlikte, bazı klinik çalışmalara ve anekdot kanıtlarına göre, cilde badem yağı uygulamak aşağıdaki faydalara sahip olabilir:

  • Göz altı halkalarını ve göz altı halkalarını azaltır. Çünkü badem yağı bir anti-enflamatuar, cildin şişmesini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.
  • Cildi iyileştirir ve cilt tonu. Nedeniyle yumuşatıcı özelliklerBadem yağı hem ten rengi hem de cilt tonunu iyileştirme potansiyeline sahiptir.
  • Kuru cildi tedavi eder. Badem yağı, egzama ve sedef hastalığı da dahil olmak üzere kuru cilt koşullarını tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılmaktadır.
  • Sivilce geliştirir. Yağın yağ asidi içeriği yardımcı olabilir fazla yağı çözün ciltte, yağdaki retinoidler sivilce görünümünü azaltabilir ve hücre dönüşümünü artırabilir.
  • Güneşin zarar görmesine yardımcı olur. Hayvan çalışmaları badem yağı içindeki besinlerden biri olan E vitaminin, UV ışınlarına maruz kalmanın ciltteki hasarı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • İzlerin görünümünü azaltır. Eski Çin ve Ayurveda tıbbında, badem yağı kullanılmış yara izi azaltmak. E vitamini içeriği cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir.
  • Çatlak izlerinin görünümünü azaltır. 2016 çalışmasına göre, tatlı badem yağı, çatlak izlerini önlemek ve azaltmak için etkili bir tedavi olabilir.

Cildinizde badem yağı kullanmak güvenli midir?

Badem yağı genellikle cildinizde kullanımı güvenli olarak kabul edilir. Ancak, akılda tutulması gereken bazı güvenlik önlemleri vardır.

  • Fındıklara alerjiniz varsa, cildinize badem yağı kullanmaktan kaçının.
  • Daha önce cildinizde hiç badem yağı kullanmadıysanız, yüzünüze uygulamadan önce bir yama testi yapın.
  • Bileğinizin veya dirseğinizin içine az miktarda badem yağı dökerek bir yama testi yapabilirsiniz. Birkaç saat içinde kızarıklık, kaşıntı, yanma veya şişkinlik belirtisi yoksa, yağın cildinizde kullanılması güvenlidir.

Badem yağı nasıl kullanılır?

Yüzünüzde badem yağı kullanmanın birkaç farklı yolu vardır.

Bazı insanlar bunu makyaj temizleyici olarak kullanmaktan hoşlanır. Aslında, birçok doğal makyaj sökücü üründe ortak bir bileşendir.

Badem yağı ayrıca bir temizleyicide veya nemlendiricide de kullanılabilir.

Bir makyaj temizleyici olarak

Makyaj temizleyici olarak kullanmak için, avucunuza küçük bir miktar – bir M&M şekeri büyüklüğünde – uygulayın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağı, makyajı kaldırmak istediğiniz alanlara hafifçe uygulayın.

Ardından, yağı çıkarmak için pamuk topları veya ılık su kullanın. Yüzünüzü en sevdiğiniz temizleyiciyle yıkayarak izleyin.

Temizleyici olarak

Badem yağı taşıyıcı bir yağ olarak bilinir, yani diğer esansiyel yağları cilde daha derin bir şekilde taşıyabilme kabiliyetine sahiptir.

Badem yağını, kuşburnu, lavanta, gül sardunya veya limon yağı gibi cilde faydası bilinen bir yağ ile karıştırabilirsiniz. Yüzünüze uygulamadan önce dirseğinizin veya bileğinizin içindeki esansiyel yağı test edin.

Badem yağının her bir onsuna esansiyel yağı birkaç damla ekleyin ve iyice karıştırın. Yağ karışımını nemli cilde uygulayın ve ılık suyla durulayın. Bir yağ temizleyici olduğundan, kalıntıları gidermek için iki kez durulamanız gerekebilir.

Nemlendirici olarak

Badem yağını nemlendirici yağ olarak da kullanabilirsiniz.

Bunu yapmak için, cildinizi her zamanki gibi yıkayın ve kurutun. Daha sonra, hafifçe bir miktar badem yağı – yaklaşık bir kuruş büyüklüğünde – parmak uçlarınızla yüzünüze hafifçe vurun ve cildinize emmesine izin verin. Nemlendirici olarak kullanıyorsanız, durulamanıza gerek yoktur.

Alt çizgi

Badem yağı binlerce yıldır cildi yatıştırmak, yumuşatmak ve onarmak için kullanılmıştır. Antiinflamatuar ve yumuşatıcı özellikleri ve yüksek besin içeriği nedeniyle, günümüzde hala popüler bir cilt bakım bileşenidir.

Genellikle güvenli kabul edilir, ancak fındıklara alerjiniz varsa cildinizde badem yağı kullanmayın. Daha önce hiç badem yağı denememişseniz, yüzünüze uygulamadan önce bir yama testi yapın.

Badem yağının cildinize uygun olup olmadığından emin değilseniz, kullanmadan önce doktorunuzla veya dermatologla görüşün.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here