TikTok’ta Profil Görünümleri Nasıl Açılır?

Hannah Stryker / Nasıl Yapılır Geek
Profil görünümlerini etkinleştirmek için TikTok profilinizi açın, hamburger menüsüne dokunun ve Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik > Profil Görünümleri’ne gidin. “Profil Görüntüleme Geçmişi” seçeneğini açın ve ardından Gelen Kutusu > Profil Görünümleri’ni ziyaret ederek profil ziyaretçilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Profil görünümlerini açarak TikTok profilinize kimlerin baktığını görebilirsiniz. Özelliğin etkinleştirilmesi, diğerlerinin de profillerini ziyaret ettiğinizi görebileceği anlamına gelir. iPhone, iPad ve Android telefonunuzdaki TikTok uygulamasında bu özelliği nasıl açıp kapatacağınızı görelim.

TikTok Profilinize Kimlerin Baktığını Görebiliyor musunuz?

Evet, profil görünümleri seçeneğini açarak TikTok profilinize kimlerin baktığını kesinlikle görebilirsiniz. Ancak, özelliği etkinleştirmek için minimum gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

Profil görünümlerini etkinleştirmek için en az 16 yaşında veya daha büyük olmanız ve 5.000’den az takipçiniz olması gerekir. Hesabınızı oluştururken yanlış doğum tarihi girdiğiniz için bu gereksinimleri karşılamıyorsanız TikTok’ta yaşınızı değiştirebilirsiniz.

Profil görünümlerini etkinleştirdikten sonra, yalnızca son 30 gün içinde profilinizi ziyaret eden kişileri görürsünüz. Ayrıca göremeyeceksin Her ziyaretçi; kullanıcıların geçmiş sayfanızda görünebilmeleri için kendi hesaplarında profil görünümleri seçeneğini etkinleştirmiş olmaları gerekir. Bu aynı zamanda, özelliği açtığınızda onların profil ziyaret geçmişinde görüneceğiniz anlamına gelir, bu nedenle devam ederken gizliliğinizi aklınızda bulundurun.

TikTok’ta Profil Görünümlerini Etkinleştirme

Profil görünümlerini etkinleştirmek için telefonunuzda TikTok uygulamasını başlatın, ardından sağ alt köşedeki “Profil”i seçin.

Alt kısımdaki "Profil" e dokunun.

Profil sayfasında, sağ üst köşedeki hamburger menüsüne (üç yatay çizgi) dokunun ve “Ayarlar ve Gizlilik”i seçin.

"Ayarlar ve Gizlilik"i seçin.

“Gizlilik”i seçin.

"Gizlilik"i seçin.

En alta kaydırın ve “Profil Görünümleri”ni seçin.

"Profil Görünümleri"ni seçin.

“Profil Görüntüleme Geçmişi” seçeneğini açın.

"Profil Görüntüleme Geçmişi"ni açın.

İLGİLİ: TikTok’ta Nasıl Canlı Yayın Yapılır?

TikTok Profilinize Kimlerin Baktığını Nasıl Görebilirsiniz?

Profilinizi kimlerin görüntülediğini görmek için telefonunuzda TikTok’u başlatın ve alttaki çubuktan “Gelen Kutusu”nu seçin.

Alt kısımdaki "Gelen Kutusu"na dokunun.

“Gelen Kutusu” sayfasında, “Profil Görünümleri”ne dokunun.

"Profil Görünümleri"ni seçin.

Son 30 gün içinde profilinizi ziyaret eden kişilerin bir listesi görünecektir. Hesaplarında profil görüntüleme geçmişi kapalı olan kullanıcıların, profil sayfanızı ziyaret etmiş olsalar bile bu listede görünmeyeceğini unutmayın.

TikTok profil ziyaretçilerini görüntüleyin.

İLGİLİ: TikTok’ta Videolar, Hesaplar ve Yorumlar Nasıl Şikayet Edilir?

TikTok’ta Profil Görünümlerini Devre Dışı Bırakma

Profil görünümlerini kapatmak için (başkalarının profil geçmişi sayfasında görünmemeniz ve ayrıca geçmiş sayfanızı devre dışı bırakmanız için), TikTok’u başlatın ve alttaki “Profil”i seçin.

Alt kısımdaki "Profil" e dokunun.

Sağ üst köşede hamburger menüsüne (üç yatay çizgi) dokunun ve “Ayarlar ve Gizlilik”i seçin.

"Ayarlar ve Gizlilik"i seçin.

Gizlilik > Profil Görünümleri’ne gidin.

"Profil Görünümleri"ni seçin.

“Profil Görüntüleme Geçmişi”ni kapatın.

"Profil Görüntüleme Geçmişi"ni devre dışı bırakın.

Ve özellik artık devre dışı. Gizliliğinizi korurken, TikTok izleme geçmişinizi nasıl temizleyeceğinizi veya TikTok hesabınızın tamamını nasıl sileceğinizi de öğrenmek isteyebilirsiniz.

Neden TikTok’ta Profil Görüntülemelerim Yok?

Özelliği etkinleştirdikten sonra bile profil geçmişi sayfanızda herhangi bir kullanıcı görememenizin birkaç nedeni olabilir.

Birincisi, 16 yaşından küçük olmanız ve/veya 5.000’den fazla takipçiniz olması. Bu durumda TikTok, profil ziyaret geçmişinizi görmenize hiç izin vermez. Diğer bir neden de son 30 gün içinde hiç kimsenin profilinize erişmemiş olması olabilir.

Üçüncü olası neden, profilinizi ziyaret eden kullanıcıların hesaplarında profil görüntüleme seçeneğinin açık olmamasıdır. Bu durumda, geçmiş sayfanızda görünmezler. Tanıdığınız (ve profil görünümlerini kesinlikle etkinleştirmiş olan) birinden profilinizi kontrol etmesini ve ardından geçmiş sayfanızda görünüp görünmediğini kontrol etmesini isteyerek özelliğin çalışıp çalışmadığını doğrulayabilirsiniz.

TikTok’ta sizi kimin kontrol ettiğini bu şekilde öğrenirsiniz. Çok kullanışlı!

İLGİLİ: TikTok Algoritması Nasıl Sıfırlanır

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here