Home Sağlık Hastalıklar ve Belirtiler Monoi Yağının Cilt ve Saç İçin Faydaları

Monoi Yağının Cilt ve Saç İçin Faydaları

0
457

Monoi yağı, saf hindistancevizi yağı içinde – Tahiti gardenyası olarak da bilinen – Tiaré çiçeğinin yapraklarıyla ıslatılmış demlenmiş bir yağdır. Hem çiçek hem de yağ, Fransız Polinezyası’na özgüdür.

Yüzyıllar boyunca, Polinezyalılar yağı yenidoğanlara atamak, nesneleri saflaştırmak ve saçlarını ve cildini nemlendirmek için kullandılar.

Bugün, monoi yağı, narin kokusu ve cilt ve saç bakımının sağladığı faydalardan dolayı hayranlık uyandırıyor. Bu faydalı yağ hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Monoi yağının faydaları

Hipoalerjenik ve komedojenik olmayan monoi yağı, ağırlıklı olarak hindistancevizi yağından yapılır. Bu nedenle, hindistancevizi yağı ile aynı faydaların çoğunu taşır.

Cilt için

Hindistan cevizi yağı, yağ asitleri yönünden zengin, antibakteriyel, yüksek oranda doymuş bir yağdır. Yağ asitleri, zararlı mantarlara ve cilt enfeksiyonlarına neden olduğu bilinen bakterilere karşı koruyabilen antimikrobiyal özellikler içerir, örneğin:

  • akne
  • sellülit
  • folikülit

Hindistan cevizi yağı bakımından zengin monoi yağının doğrudan cilde uygulanması bu koşullara karşı korunmanıza yardımcı olabilir. Monoi yağı ayrıca, egzama ve kontakt dermatit dahil olmak üzere bilinen cilt rahatsızlıklarından semptomları azaltabilecek bir anti-enflamatuar olarak da işlev görebilir.

Monoi'de bulunan hindistancevizi yağı, kuruluğa karşı korumak, bakterileri dışarıda tutmak ve iyileşmeyi teşvik etmek için cildin üzerindeki nemi geri kazanıp koruyabilir.

Saç ve kafa derisi için

Monoi yağı ayrıca saç derisini ve saçları da besler.

Göre 2003 çalışmasıhindistancevizi yağı, ayçiçek yağı ve mineral yağlarla karşılaştırıldığında, saç proteinleri için daha yüksek bir afiniteye sahiptir ve saç köküne etkili bir şekilde nüfuz edebilir.

Hindistan cevizi yağı ayrıca, yıkama öncesi ve sonrası saç bakımında kullanıldığında hem zarar görmüş hem de zarar görmemiş saçlar için protein kaybını azaltabilir. Sonuç olarak, saçlarınızda monoi yağı kullanmak sadece nemi ve besinleri geri kazanmaya yardımcı olmaz, aynı zamanda saçlara da yardımcı olur:

  • Güçlenmek
  • daha parlak
  • ayrık uçları azalt
  • kabarıklığı azaltmak

Polinezya hazinesi

Bölgesel bir hazine olarak kabul edilen Fransız hükümeti, menşe itirazını onayladı – veya itiraz etme – Kozmetik bir ürün olarak monoi yağı için. Bu Fransız hukuku, bir ürünün yalnızca Fransız Polinezyası'nda yapıldığı takdirde monoi olarak etiketlenmesini gerektirir.

Nasıl kullanılır

Monoi yağı aşağıdakiler dahil birçok amaç için kullanılabilir:

  • ön şampuan ve şampuan
  • Saç Kremi
  • cilt ve saç nemlendirici
  • yüz nemlendirici
  • Kütikül yağı
  • Banyo yağı
  • masaj yağı

Monoi yağının kullanımı genellikle güvenlidir. Saf hindistancevizi yağı aksine, ancak, parfüm. Hassas cildiniz veya alerjiniz varsa, bu yağı günlük saçlarınıza ve cilt bakım rutinlerine eklemeden önce bir doktora veya dermatoloğa başvurun.

Vücut nemlendirici olarak, hindistancevizi yağı gibi monoi yağı kullanın ve günlük olarak cildinize masaj yapın. İlave bir etki için yağı kendi başınıza kullanabilir veya favori nemlendiricinize ekleyebilirsiniz. Cildinizin nemini artırmak için banyoya yağ bile ekleyebilirsiniz.

Şampuan günlerinde, yıkamadan önce ön şampuan tedavisi olarak saç derinize yağ ekleyebilirsiniz. Bu, saçı yumuşatmaya, degrade etmeye ve yerleşik ürünü gevşetmeye yardımcı olur.

Daha fazla nem için, parlaklığı ve hidrasyonu arttırmak için en sevdiğiniz saç kremi için birkaç yemek kaşığı bile ekleyebilirsiniz.

Önlemler

Monoi yağının kullanımı genellikle güvenlidir. Saf hindistancevizi yağı aksine, ancak, parfüm. Ayrıca, cilt nemlendirici veya saç bakım ürünü olarak etkinliği konusunda sınırlı araştırma vardır.

Günlük cilt bakımınıza veya saç rutininize katılmadan önce, alerjileri tespit etmek için bir yama testi uygulayın. Hassas cildiniz veya alerjiniz varsa, günlük saç ve cilt bakım rutinlerine monoi yağı eklemeden önce bir doktora veya dermatoloğa başvurun.

Herhangi bir düzensiz semptom veya yan etki yaşamaya başlarsanız, hemen kullanmayı bırakın. Hindistancevizi veya hindistancevizi yağı alerjiniz varsa, doktorunuzdan onay almadan monoi yağı kullanmayın.

Götürmek

Monoi yağı besin bakımından zengindir ve hindistancevizi yağının güçlü varlığı sayesinde birçok sağlık özelliği taşır. Etkilerinin hindistancevizi yağı ile benzer olduğu varsayılırken, cilt ve saç sağlığı üzerindeki etkisini doğrulamak için daha fazla araştırma yapılması gerekir.

Herhangi bir alternatif cilt veya saç bakım ürününde olduğu gibi, kullanmadan önce bir doktora veya dermatoloğa başvurun. Herhangi bir ters reaksiyon yaşamaya başlarsanız, derhal kullanmayı bırakın.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here