Home Sağlık Hastalıklar ve Belirtiler Marula Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Marula Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0
57

Bu sayfadaki bir bağlantıdan bir şey satın alırsanız, küçük bir komisyon kazanabiliriz. Bu nasıl çalışır?

Marula yağı nedir?

Marula meyve ağacı (Sclerocarya birrea) Güney Afrika’nın bazı bölgelerine özgüdür. Ağaçlar vahşileşiyor ve bir zamanlar nadir görülüyordu, ancak şimdi ekiliyor.

Bir zamanlar kutsal kabul edildiğinde, marula ağacı antik çağda doğurganlık ve mutlu evlilikle bağlantılıydı. Marula ağacının fermente meyvesinin, insanlar kadar lezzetli tadını da beğenen filleri sarhoş ettiği düşünülüyordu.

Marula ağacının pek çok kısmı Afrika'da gıda ve geleneksel tıpta içerik olarak kullanılır. Her marula meyvesi, çekirdeğinde bükülebilir beyaz taneli sert, kahverengi bir somun içerir.

Marula yağı temel olarak bu çekirdeklerden elde edilir, ancak somunun dış kabuğundan da elde edilebilir. Marula yağı protein bakımından zengindir ve kolayca emilir, bu da onu etkili bir cilt ve saç tedavisi yapar.

Marula yağı kokusu

Marula yağı parfümlerde, vücut losyonlarında ve sabunlarda baz nota olarak kullanılır. Ilık, cevizli bir ton ile meyvemsi, çiçeksi bir kokuya sahiptir.

Marula yağı faydaları

Marula yağı, güzellik yağı sahnesine nispeten yeni. Hafif dokusu ve zengin nem içeriği özellikleri onu cilt, saç ve tırnaklar için popüler bir tedavi haline getirmiştir.

Marula yağı, çok çeşitli kozmetik ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır. Aynı zamanda esansiyel bir yağ olarak da satın alınabilir. Yararlı bileşenleri şunlardır:

  • nemlendirici, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip L-arginin ve glutamik asit amino asitleri

  • yumuşatıcı ve nemlendirici faydaları olan palmitik, stearik, oleik ve miristik asitleri içeren yağ asitleri

  • fenolik bileşikler ve E ve C vitaminleri gibi antioksidanlar, serbest radikallerle savaşırlar ve güneşin ultraviyole ışınlarının neden olduğu cilt hasarlarını önleyebilirler.

Yüzündeki marula yağı

Marula yağı hafif olduğundan kolayca emilir. Bu kuru veya kuru için etkili bir nemlendirici yapar yaşlanma cilt. İnce çizgileri yumuşatmak ve yumuşatmak, çatlakları önlemek ve cildi nemlendirmek ve iyi beslemek için faydalı olabilir. Aynı zamanda etkili bir dudak nemlendiricidir.

Marula yağının egzama ve sedef hastalığı gibi cilt durumları için faydalı olduğunu gösteren bilimsel bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, anekdot kanıtı, bu koşullarla ilişkili tahriş, kaşıntı ve kuruluğu azaltma yeteneğine işaret etmektedir.

Sivilce için marula yağı

Marula yağı yağlı ciltler için iyi bir nemlendiricidir ve sivilceyi tedavi eder, çünkü yağsızdır.

Ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve sivilce, beyaz nokta ve siyah nokta oluşumuna katkıda bulunan bakterilere karşı etkili olabilir.

Marula yağı

Marula yağı, saçları kökten uca aşırı derecede yağlamadan besler. Yağ var nemlendirici, nemlendirici ve tıkayıcı (su kaybını önler) özellikleri kuru, kıvırcık veya kırılgan saçlara faydalıdır.

Tırnaklar için marula yağı

Marula yağı, tırnak yataklarını ve tırnak etlerini yumuşak tutmada etkilidir. Bu, tırnakların ve ağrılı, tırnakların etrafındaki ağrılı, çatlakların görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.

Marula yağı nasıl kullanılır

Marula yağı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bunlar şunları içerir:

Şampuan

Marula yağı içeren birçok şampuan vardır. En sevdiğiniz şampuanınıza birkaç damla saf, soğuk preslenmiş marula yağı da ekleyebilir ya da şampuan öncesi bir işlem olarak kullanabilirsiniz.

Saç kremi

Marula yağı, split uçları ve kuruluğu ortadan kaldırmak için saç uçlarına sürülebilir. Kepek oluşumunu azaltmak için saç derisine masaj yapabilirsiniz. Isı şekillendirmeden önce tüm başınıza masaj yapmayı deneyin veya yüksek neme veya yağmura girmeden önce kabarma önleyici bir işlem olarak kullanın.

Yüz nemlendirici

Cildiniz yağlı veya kuru olsun, marula yağı gündüz ve gece nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Birkaç damla hile yapacak. Hızlı emildiğinden makyaj kullanmadan önce uygulanabilir.

Cilt losyonu

Marula yağı genel vücut cilt kremi olarak kullanılabilir. Banyodan sonra liberal olarak uygulamayı deneyin. Ayrıca kuru dirsek ve dizlerde ve kulakların arkasında yatmadan önce de kullanabilirsiniz.

Tırnak tedavisi

Kurutulabilen oje çıkarıldıktan sonra marula yağını tırnak etlerine sürtün. Ayrıca tırnak yataklarını yumuşatmak için gece bakımı olarak da kullanabilirsiniz.

Güvenlik önlemleri

Marula yağıyla ilgili belirli, iyi belgelenmiş herhangi bir risk yoktur. Fındık alerjisi olan bazı kişiler marulaya karşı alerjisi olabilir.

Potansiyel bir reaksiyonla ilgileniyorsanız, yama testi yapmadan önce:

  • İç ön koluna üç veya dört damla marula yağı sür.
  • 24 saat bekleyin.
  • Kovan, kızarıklık veya tahriş belirtisi bulunmuyorsa, kararsızsınız demektir.

Marula yağını gözlerinize sokmaktan kaçının.

Paket servisi

Marula yağı antioksidanlar, esansiyel yağ asitleri ve amino asitlerde yüksektir. Cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir ve yağlı, akneye eğilimli, kuru ve yaşlanan ciltler için faydalı görünmektedir. Ayrıca saçları yumuşak, esnek ve nemli tutmakta da etkilidir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here