Google Fotoğraflar’da Senkronizasyon “Yalnızca Şarj Edilirken” Seçeneği Nasıl Geri Getirilir

0
7

Google Fotoğraflar muhtemelen Gmail’den sonra en çok kullandığım Google uygulamasıdır. Aslında, Google’ın sunduğu birçok uygulama arasında favorilerimden biri. Google Fotoğraflar hayatımı nispeten kolaylaştırdı. Android cihazımda çektiğim tüm fotoğraflar, tüm cihazlarımda otomatik olarak senkronize ediliyor. Uygulama, tüm fotoğraflarımı otomatik olarak kategorilere ayıracak kadar akıllı ve en iyi yanı, fotoğraf paylaşımını kolaylaştırmasıdır. Hatta tüm albümleri ailem veya arkadaşlarımla paylaşabilirim ve onlar da fotoğrafları yüksek kalitede görebilecekler. Diğer uygulamalarda (WhatsApp) meydana gelen belirgin bir sıkıştırma yoktur. Ayrıca, birden fazla uygulama kullanmam gerekmiyor, tüm organizasyonum, yedekleme ve paylaşım yalnızca bu uygulama tarafından gerçekleştirilir. Bunu 15 GB ücretsiz depolama alanı aldığım gerçeğine ekleyin, mutluyum. Ancak, son güncellemelerde Google, Fotoğraflar uygulamasından bir özelliği, yani yalnızca şarj olurken senkronize etme özelliğini kaldırdı.

Bunun uykunuzu kaçırmak için bir özellik olmadığını anlıyorum, ancak Fotoğraflar uygulaması arka planda resimleri yüklerken akıllı telefonumun şarjını kaybetme konusunda endişelenmeme gerek olmadığı için gerçekten sevdim. Siz de bu özelliği kaçıran biriyseniz, bu makale tamamen onu geri getirmekle ilgilidir.

Not: Bu özelliği Nexus 5X (Android Nougat) ve Google Pixel (Android Oreo) üzerinde test ettim ve bu özellik her ikisinde de çalışıyor gibi görünüyor.

Senkronizasyonu Yalnızca Şarj Ederken Geri Getirin

Daha önce de belirtildiği gibi, bu yöntemin çalışması için köklü bir cihaza ihtiyacınız olacak. Bunun nedeni, “ içinde bulunan bir dosyayı değiştiriyor olmamızdır./data directoryKöklendirilmemiş cihazlarda erişilemeyen ”.

1. Öncelikle, akıllı telefonunuzun kök dizinine erişmenizi sağlayacak bir dosya gezginine ihtiyacınız olacak. “Solid Explorer”ı seviyorum (ücretsiz deneme /uygulama içi satın almalar) ve bu eğitim için aynısını kullandık. Sağlanan bağlantıya tıklayarak bu uygulamayı Play Store’dan indirebilirsiniz.

2. Şimdi uygulamayı başlatın ve aşağıdaki dizine gidin, “/data/data/com.google.android.apps.photos/shared_prefs“. Bunu yapmak için önce hamburger menüsüne ve ardından “Kök”e dokunun.

3. Burada, arama düğmesine dokunun ve “fotoğraflar” arayın. Şimdi, “ üzerine dokununcom.google.android.apps.photo” ve ardından “ üzerine dokununshared_prefs”.

Aşama 3

4. Burada, “photos.backup.backup_prefs.xml” dosyası bir metin düzenleyicide.

4. adım

5. Şimdi, “ yazan metni arayınname="backup_prefs_only_when_charging"value="false'/>” ve değeri “yanlış”tan “doğru”ya değiştirin ve ardından kaydet düğmesine basın.

adım 5g

6. Solid Explorer uygulamasını kapatın ve Ayarlar->Uygulamalar->Fotoğraflar’a gidin ve “Zorla Durdur”a dokunun ve Google Fotoğraflar uygulamasını yeniden başlatın.

6. adım

7. Şimdi “Yalnızca şarj olurken senkronize et” seçeneğinin geri geldiğini ve varsayılan olarak etkin olduğunu göreceksiniz. Onaylamak için Google Fotoğraflar’ı başlatın ve Ayarlar->Yedekle ve senkronize et’e gidin ve “Yalnızca şarj olurken” seçeneğini bulmak için aşağı kaydırın.

7. adım

Google Fotoğraflar’da Yalnızca Şarj Olurken Senkronizasyonu Etkinleştir

Başta da belirttiğim gibi, bu bir yap ya da boz özelliği değil, sadece varsa kullanışlı olan bir şey. Onsuz bile, bence Google Fotoğraflar, kullanılacak en iyi fotoğraf yedekleme ve paylaşım uygulaması olmaya devam edecek. Aynı hissediyor musun? Konuya bakışınızı öğrenmek isterim. Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümüne bırakın ve en sevdiğiniz fotoğraf yönetimini ve kullandığınız yedekleme aracını bize bildirin.

Bu eğitim ilk olarak XDA Developers’da yayınlandı. Denedik ve sorunsuz çalışıyor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here