Ekran Görüntüsü Aldığınızda Facebook bildirim gönderir mi?

Ekran Görüntüsü Aldığınızda Facebook bildirim gönderir mi?

Kabul edelim, Android için ekran görüntüsü uygulamaları çok önemli. Ekranda görüntülenen her şeyi kolayca yakalamanıza izin verirler. İster sosyal ağ siteleri ister anlık mesajlaşma uygulamaları olsun, ekran görüntüleri bir anı yakalamanın hızlı bir yolu olarak hizmet eder.

Android ve iPhone artık yerleşik bir ekran görüntüsü aracıyla birlikte gönderilse de, yine de daha fazla seçeneğe sahip ekranları yakalamak istiyorsanız üçüncü taraf bir ekran görüntüsü aracı önerilir. Ancak sorun şu ki, bazı anlık mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamaları, ekran görüntülerini özgürce yakalamanıza izin vermiyor.

Örneğin, Snapchat’te bir Ekran Görüntüsü yakalarsanız, uygulama son kullanıcıya bir bildirim gönderir. Bu şey mahremiyeti iyileştirmek için yapılır, ancak onu kandırabilirsiniz. Birkaç gün önce, Snapchat’te kimsenin haberi olmadan ekran görüntüsü almanın en iyi yollarını tartışan bir makale paylaştık.

Bu kılavuzu okuduktan sonra, birçok Facebook kullanıcısı bize ‘Ekran görüntüsü aldığınızda Facebook bildirim veriyor mu?’ diye sordu. Aynı sorguya sahipseniz, doğru sayfaya geldiniz. Bu yazımızda Facebook ve ekran görüntüleri ile ilgili tüm şüphelerinizi gidereceğiz. Başlayalım.

Facebook ekran görüntüsü aldığınızda bildirim veriyor mu?

Facebook ekran görüntüsü aldığınızda bildirim veriyor mu?

Peki, bu sorunun kısa cevabı ‘Hayır’. Ekran görüntüsü aldığınızda ne Facebook mobil uygulaması ne de web sürümü bildirimde bulunmaz. İster herhangi birinin profili, ister bölüm, gönderiler, resimler, videolar ve hatta metin sohbetleri olsun, yakaladığınız her ne olursa olsun, site diğer kişiyi bilgilendirmez.

Facebook’tan bahsettiğimiz için Messenger uygulaması hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. Messenger, Facebook tarafından geliştirilen bir sohbet uygulamasıdır. Sohbet uygulaması, gönderen ve alıcı arasında aktarılan verilerin herhangi bir üçüncü tarafça okunamamasını veya gizlice değiştirilememesini sağlayan uçtan uca bir şifreleme özelliğine sahiptir.

Uçtan uca şifreli sohbet, kendiliğinden kaybolan bir süre ile mesajlar göndermenizi sağlayan kaybolan bir mesaj özelliğine sahiptir; mesajlar gönderildikten sonra 12 saat içinde kaybolacaktır.

bu, son kullanıcıya bir bildirim gönderecek

Kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü yakalamaya çalışırsanız bu, son kullanıcıya bir bildirim gönderir. Bu nedenle, başkalarına ekran görüntüsü bildirimi göndermek istemiyorsanız, kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü almaktan kaçının.

Facebook’ta Onların Farkında Olmadan Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

Pekala, Facebook ve Messenger’da onların haberi olmadan ekran görüntüleri yakalayabilirsiniz. Facebook son kullanıcıyı bilgilendirmediği için platformda paylaşılan hemen hemen her şeyin ekran görüntüsünü alabiliyorsunuz.

Ancak, Messenger’ın Kaybolma Modunda ekran görüntüleri yakalamak istiyorsanız, üçüncü taraf bir ekran görüntüsü veya ekran kaydedici uygulaması kullanmak en iyisidir.

Bir bilgisayarda, Facebook’taki sohbetlerin ekran görüntülerini yakalamak için Ekran Alıntısı Aracı uygulamasını kullanabilirsiniz. Android ve iPhone’da, stok ekran görüntüsü yardımcı programını kullanabilirsiniz.

Facebook'ta Onların Farkında Olmadan Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

Veya Facebook’ta bir ekran görüntüsü yakalamak için Android için üçüncü taraf ekran görüntüsü uygulamalarını bile kullanabilirsiniz. Üçüncü taraf ekran görüntüsü uygulamaları, tam sayfa ekran görüntüsü gibi daha fazla ekran görüntüsü yakalama seçeneği sunar.

Ekran görüntüsü almak için ekran kaydedici uygulamalarını bile kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü almak yerine ekranı kaydedeceği için Messenger’ın Kaybolma Modunda ekran görüntüleri yakalamak istiyorsanız Ekran Kaydedici önerilir. Bu şekilde, ekran görüntüsü aldığınızda Messenger herhangi bir bildirim göndermez.

Birinin Facebook’ta ekran görüntüsü alıp almadığını anlayabilir misiniz?

Kısa ve basit bir deyişle, Hayır! Birinin Facebook’ta ekran görüntüsü alıp almadığını anlayamazsınız. Ancak, birisinin Messenger uygulamasında kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü alıp almadığını öğrenebileceksiniz.

Benzer şekilde, Messenger uygulamasında kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü alıp almadığınızı diğerleri de bilecektir.

Bir Hikayenin Ekran Görüntüsünü Alırsanız Facebook Haber Verir mi?

Bilmiyorsanız, Facebook Stories, fotoğraf veya video koleksiyonlarınızı paylaştığınız WhatsApp Durum türü bir özelliktir. Hikayelerde paylaştığınız şeyler sadece 24 saat görünür ve ardından silinir.

Öyleyse, hikayenin ekran görüntüsünü aldığınızda Facebook’un bildirimde bulunup bulunmadığını merak ediyorsanız, basit cevap ‘Hayır’dır. Herhangi bir bildirim uyarısı göndermeden bir Facebook Hikayesinin ekran görüntülerini yakalayabilirsiniz.

Bir fotoğrafın ekran görüntüsünü aldığınızda Facebook bildirim gönderir mi?

Platformda paylaşılan bir fotoğrafın, videonun, hikayenin veya başka bir şeyin ekran görüntüsünü alıyor olun, Facebook ekran görüntüsü bildirimi uyarısı göndermez.

Ancak, Messenger’da Kaybolan/Kaybolan Mesajlar kullanılarak paylaşılan bir fotoğrafı yakalamaya çalışırsanız, bir ekran görüntüsü uyarısı gönderirsiniz.

Bu nedenle, bu kılavuz, ekran görüntüsü aldığınızda Facebook’un Bildirimde Bulunması ile ilgilidir. Facebook ekran görüntüsü politikasını anlamak için daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, aşağıdaki yorumlarda bize bildirin. Ayrıca, makale size yardımcı olduysa, arkadaşlarınızla paylaşın.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here