Bir iPhone veya iPad’i Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

0
13

Bir iPhone veya iPad satmanız veya başka birine vermeniz gerekiyorsa, kullanabilmeleri için yeni sahibine vermeden önce cihazı tamamen silmeniz gerekir. Fabrika ayarlarına sıfırlama ile tüm özel veriler silinir ve cihaz yeniymiş gibi davranır. İşte nasıl yapılacağı.

Sıfırlamadan Önce Atılması Gereken Adımlar

iPhone veya iPad’inizi sıfırlamadan önce, cihazın yedeğini aldığınızdan emin olun. Verilerinizi iCloud, Finder (Mac’te) veya iTunes’u (Windows’ta) kullanarak yedekleyebilirsiniz. Veya Hızlı Başlangıç’ı kullanarak verileri doğrudan eski cihazınız ile yeni cihazınız arasında aktarabilirsiniz.

Bundan sonra, “iPhone’umu Bul” veya “iPad’imi Bul” özelliğini devre dışı bırakmanız gerekecek. Bu, cihazın kaybolması veya çalınması durumunda cihazınızın konumunu takip eden Apple’ın “Find My” ağının resmi olarak imzalanmasını sağlar. Bunu yapmak için Ayarlar’ı açın ve Apple Kimliği adınıza dokunun. Ardından Bul > Bul (iPhone veya iPad) seçeneğine gidin ve “iPhone’umu Bul” veya “iPad’imi Bul”un yanındaki anahtarı “Kapalı” konumuna getirin.

İLGİLİ: iPhone’unuzu Satmadan, Başkasına Vermeden veya Takas Etmeden Önce Yapmanız Gerekenler

Tüm İçeriği Silme ve iPhone veya iPad’i Sıfırlama

Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için önce iPhone veya iPad’inizde Ayarlar’ı açın.

Ayarlar’da “Genel”e dokunun.

iPhone veya iPad

Genel olarak, listenin en altına gidin ve “iPad’i Aktar veya Sıfırla” ya da “iPhone’u Aktar veya Sıfırla”ya dokunun.

"iPhone

Aktarma veya Sıfırlama ayarlarında iki ana seçeneğiniz vardır. “Sıfırla”, cihazda depolanan kişisel içeriğinizi (Fotoğraflar, mesajlar, e-postalar veya uygulama verileri gibi) kaybetmeden belirli tercihleri ​​sıfırlamanıza olanak tanıyan bir menü açar. Cihazı kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız ve yalnızca belirli tercihleri ​​sıfırlamak istiyorsanız bu yararlı olabilir.

Ancak cihazı yeni bir sahibine verecek veya satacaksanız, cihazdaki tüm kişisel verilerinizi ve ayarlarınızı tamamen silmek isteyeceksiniz. Bunu yapmak için “Tüm İçeriği ve Ayarları Sil” seçeneğine dokunun.

"Tüm İçeriği ve Ayarları Sil"e dokunun.

Bir sonraki ekranda, “Devam” a dokunun. İstenirse aygıtınızın parolasını veya Apple Kimliği parolanızı girin. Birkaç dakika sonra cihazınız kendini tamamen silecektir. Yeniden başladığında, yeni bir cihazınız varsa göreceğinize benzer bir hoş geldiniz kurulum ekranı göreceksiniz.

Artık iPhone veya iPad’iniz silindiğine göre, hediye etmeye veya satmaya hazır. İyi şanlar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here